Cétéčko

8. dubna 2018 v 8:40 | Petr Rudolf |  Vařím dobře, vařím rád
-
Úvodem:
Tato variace na zapečené brambory v naší rodině opravdu boduje, protože i vyložení masožrouti si na tomto nenáročném jídle rádi pochutnají. A proč ten divný název? Protože řez květákem mně připomíná řez mozku na CT magnetické rezonanci, tak proto tedy Cétéčko.
-
Suroviny:
1 květák
1kg brambory "B"
400g smetana 31%
sůl
pepř
-
Postup:
Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme na plátky. Řádně osolíme. Květák řežeme dlouhým nožem na 5mm silné plátky. Povedenější kousky necháme pro vrchní aranžmá a zbytek smícháme s bramborami, opepříme. Zalijeme smetanou a pečeme na 180°C asi 50 minut.
-
-
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama