Bělehradský řízek (retro)

17. července 2018 v 17:47 | Petr Rudolf |  Vařím dobře, vařím rád
-
Úvodem:
Když jsem prolézal internet, abych našel recept na Bělehradský řízek, vždy jsem zakopl o nějaký nesmysl. Z mládí jsem měl v hlavě jednoduchou hospodskou variantu tohoto jídla a tu jsem za boha nemohl najít. Zavzpomínal jsem tedy na ony slastné časy a dal dohromady recept na pokrm, který jsme si kdysi dávali v naší malé hospůdce.
-
Suroviny:
6 plátků vepřové pečeně
2 kg brambory A
2 ks cibule
2 ks červená paprika kapie
4 ks rajčata
sůl
pepř
mleté chili
olej
máslo

Postup:
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a protlačíme mřížkou tak, jak to děláme na Vánoce do salátu. Osolíme.
Vepřové maso naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev a na troše oleje osmažíme z obou stran. Vyrobíme přírodní řízky. Dáme stranou. Ve výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, přidáme máslo a na nudličky nakrájené papriky, dusíme bez podlévání pod pokličkou do mírného změknutí. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme do úplného změknutí. Na konec přidáme trochu chili. Vzniklou směs smícháme s bramborami.
Podáváme se sladkokyselou okurkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama